Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Näringsliv > Upphandling > Konkurrens och upphandling > Riktlinjer för konkurrensprövning

Kungälvs kommuns riktlinjer för konkurrensprövning

Syfte

Riktlinjer för konkurrensprövning skall beskriva på vilket sätt konkurrensprövning skall användas som ett medel för att möta medborgarnas behov. Dokumentet syftar till att vägleda anställda i arbetet samt beskriva kommunens roll och konkurrensprövningens omfattning.

Sammanfattning

Vi vill försäkra oss om god kvalité och riktlinjerna skall medverka till att skapa en så god verksamhet som möjligt för våra medborgare.
Behoven och önskemålen varierar mellan olika grupper och inom olika grupper. Variation och mångfald är därför viktiga ingredienser i vårt utbud av tjänster. Konkurrensprövningsprogrammet skall stimulera till en effektiv hushållning samtidigt som valfrihet och alternativ skall vara självklara ingredienser i verksamheterna. Att skapa möjligheter och bli tydliga som beställare är viktiga mål för kommunen. Tydligheten avser även politikernas sätt att förmedla uppdrag till förvaltningarna. Riktlinjerna innehåller även verksamheter att konkurrenspröva samt vilka beslutsnivåer som gäller i arbetet med konkurrensprövning.

Uppföljning

Dokumentet ses över i samband med större organisationsförändringar samt vid ny mandatperiod.

Läs hela dokumentet Riktlinjer för konkurrensprövning här (PDF-fil)
 

Använd detta formulär för att lämna synpunkter på detta dokument till författaren. Om du vill kunna få svar behöver du ange ditt namn och en giltig e-postadress.

Om du har generella frågor om webbplatsen, eller frågor som rör teknik eller tillgänglighet, ber vi dig att kontakta vår webbredaktion.

Publicerat av Jan Rancken. Utskriftsversion

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

Alla nyheter