Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Näringsliv > Upphandling > Konkurrens och upphandling > Riktlinjer för konkurrensprövning

Kungälvs kommuns riktlinjer för konkurrensprövning

Syfte

Riktlinjer för konkurrensprövning skall beskriva på vilket sätt konkurrensprövning skall användas som ett medel för att möta medborgarnas behov. Dokumentet syftar till att vägleda anställda i arbetet samt beskriva kommunens roll och konkurrensprövningens omfattning.

Sammanfattning

Vi vill försäkra oss om god kvalité och riktlinjerna skall medverka till att skapa en så god verksamhet som möjligt för våra medborgare.
Behoven och önskemålen varierar mellan olika grupper och inom olika grupper. Variation och mångfald är därför viktiga ingredienser i vårt utbud av tjänster. Konkurrensprövningsprogrammet skall stimulera till en effektiv hushållning samtidigt som valfrihet och alternativ skall vara självklara ingredienser i verksamheterna. Att skapa möjligheter och bli tydliga som beställare är viktiga mål för kommunen. Tydligheten avser även politikernas sätt att förmedla uppdrag till förvaltningarna. Riktlinjerna innehåller även verksamheter att konkurrenspröva samt vilka beslutsnivåer som gäller i arbetet med konkurrensprövning.

Uppföljning

Dokumentet ses över i samband med större organisationsförändringar samt vid ny mandatperiod.

Läs hela dokumentet Riktlinjer för konkurrensprövning här (PDF-fil)
 

Använd detta formulär för att lämna synpunkter på detta dokument till författaren. Om du vill kunna få svar behöver du ange ditt namn och en giltig e-postadress.

Om du har generella frågor om webbplatsen, eller frågor som rör teknik eller tillgänglighet, ber vi dig att kontakta vår webbredaktion.

Publicerat av Jan Rancken. Utskriftsversion

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

 • Aristo blev årets företagare i Kungälv

  Cirka 150 personer deltog i det som närmast kan beskrivas som en idrottsgala, i de för ändamålet perfekta lokalerna hos Mediatec på Rollsbo.

 • Vårens sista Morronpasset

  28 maj är det dags för vårens sista Morronpasset med temat "Kungälv igår, idag och i morgon". Verna Rydén från Kungälv Musei vänner och Cecilia Örtendahl från Kungälvs Kommun berättar. Mer info inom kort!

 • Näringslivets dag den 23 april

  Den 23 april är det dags att uppmärksamma det goda företagsklimatet och belöna framgångsrika företagare.

 • ”Mitt Liv” på Morronpasset – ett socialt företag som jobbar med integration

  Företaget heter Mitt Liv och finns i Göteborg, Stockholm, Norrköping/Linköping och snart i Malmö. De vill öka integrationen på arbetsmarknaden och målgruppen är akademiker med utländsk bakgrund.

 • Nya politiska majoriteten gästade morronpasset

  Som vanligt var det många företagare som tog chansen att nätverka och samtidigt få en riktigt god hotellfrukost på Fars Hatt.

 • Morronpasset 19 februari

  Vilka är Samarbetspartierna och vad ska förändras i Kungälv? Möt några av de ledande politikerna ur den nya majoriteten i Kungälv. Välkommen till Morronpasset på Fars Hatt den 19 februari!

 • Folkfest i kylan när Kungälvskicken gick av stapeln

  I lördags arrangerades för första gången Kungälvskicken, ett motionslopp i Kungälv, som är mycket mer än ett motionslopp.

 • Morronpasset 22 januari

  Välkommen till Morronpasset den 22 januari. Varvsgeneralen Bo Edsberger berättar om varumärket GöteborgsVarvets utveckling från ett litet löplopp till världens största halvmaraton.

Alla nyheter