Olseröd förskola ligger i norra Kungälv och har tre avdelningar för barn i åldrarna 1 - 5 år.
Om vår verksamhet
Vår vision är att Alla ska lyckas och detta ska vara vägledande och prägla vårt sätt att arbeta. Därför arbetar vi i förskolan efter att skapa En förskola där alla har rätt att bli sitt bästa jag. Barnen i Kungälvs kommuns förskolor får en utbildning som är rolig och baserad på demokratiska värderingar där vi utmanar barnen och skapar en grund för livslångt lärande i en trygg och stimulerande miljö.
Olseröd förskola ligger i Olserödsområdet nära Munkegärde. Förskolan har tre avdelningar: två för yngre barn mellan 1-4 år och en för äldre barn mellan 3-5 år. Förskolan har rymliga lokaler och en grön utegård som uppmuntrar barnens kreativitet. Förskolan ligger också nära skog och det är lätt att ta sig till skolan med cykel, kollektivtrafik och bil. Det finns ett bra samarbete mellan avdelningarna som vi ser som ett sätt för att skapa en trygg miljö på förskolan.
Vi vill ge barnen en utbildning fylld med glädje, lek och lärande, samt många utmaningar i en stimulerande miljö. Förskolan ska vara en plats där varje barn kan utveckla sina förmågor och förståelse, visa hänsyn till andra och omgivning, samt uttrycka sina tankar och åsikter. Vi arbetar mycket med värdegrunden och vill ge barnen en bra grund för demokratiskt tänkande.
Barnens inflytande i utbildningen är viktigt för det lustfyllda lärandet som ständigt förändras och utvecklas. Vi vill också ge barnen många naturupplevelser och ett sunt miljötänkande, där hållbar utveckling är en central del av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att både barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga, välkomna och få ett trevligt bemötande.
Allas lika värde
Inom förskolan jobbar vi aktivt för att ingen form av mobbing, diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska förekomma. Vi tar hänsyn till varandra så att den gemensamma miljön är trivsam och trygg. Kränkande behandling kan vara bland annat fysisk, muntlig eller gester och minspel. Du som förälder och vi som personal har tillsammans med barnen ansvar för att vi når målet. Hur ansvaret fördelas för att verka förebyggande, när något händer och hur det följs upp finns beskrivet i vår plan mot diskriminering och kränkande behandling. Den uppdateras årligen, enligt sjätte kapitlet i Skollagen.