Varmt välkommen till oss på Öppet hus!

Den 16 november kl. 10:00-14:00 öppnar vi upp skolan och tar emot er. I skolbyggnaden på Trollhättevägen 4 kan du träffa elever, lärare, rektorer, elevhälsopersonal och annan personal. Här bjuder vi även på lunch i vår skolmatsal kl. 10:00-14:00.

Stora delar av Bygg- och anläggningsprogrammets och Fordons- och transportprogrammets (inriktning Transport) verksamhet är på Bultgatan 12 i Rollsbo. Transport finns till/från Rollsbo för de som önskar, prata med programmen i D-hallen så får ni hjälp med detta.

Förutom programmens aktiviteter kan ni lyssna på allmän information om skolan och elevhälsan vid tre tillfällen. Informerar gör verksamhetschef Amela Filipovic tillsammans med enhetschef Titti Eklund i lärosal C303 kl. 11:00, 12:00 och 13:00.

För dig som är intresserad av att kombinera din utbildning med idrott kan du välja att läsa lokal- eller nationell idrottsutbildning, något du kan göra med nästan alla våra nationella program. Information om detta får du av våra samordnare Johanna Bengtsson och Victor Lindblom i lärosal C304 kl. 11:45 och 12:45.

Du är välkommen in genom huvudentrén via Mimers Kulturhus och möts där utav våra guider som hjälper dig vidare.

 

Barn- och fritidsprogrammet

I H-huset i salarna H330, H331 och på plan 2 i H-hallen hittar du Barn- och fritidsprogrammet. Här får du allmän information om programmet, dess pedagogiska kurser, arbetsplatsförlagt lärande och du kan lyssna till presentationer.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet här.

 

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet hittar du i D-hallen och i Rollsbo. I D-hallen får du svar på korta frågor eller hjälp med vägbeskrivning till Rollsbo, och vill du även ha hjälp med transport till/från Rollsbo är du välkommen att prata med representanter i D-hallen. I Rollsbo kan du prova på olika byggaktiviteter.

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet här.

 

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet hittar du i H333, H340, H341 och H342. Här kan du träffa och prata med såväl lärare som elever. Passa på att ställa frågor om inriktningarna Ekonomi och Juridik. Besök gärna UF-företagen som ställer ut i C-hallen.

Läs mer om Ekonomiprogrammet här.

 

El- och energiprogrammet

I D-hallen finns elever och lärare på plats för att svara på kortare frågor och för att guida er vidare till salarna på plan 2 i D-huset. Där finns elever och lärare på plats för att ge inblick i vad elever jobbar med i olika kurser, som grundläggande kopplingsarbete i ettan, elinstallationer i båsen i tvåan och avancerad belysningsteknik och elmotorstyrning i trean.

Läs mer om El- och energiprogrammet här.

 

Fordons- och transportprogrammet

Inriktningen Fordonsmekaniker hittar du i D-huset på plan 2. Där kan du träffa elever och lärare. Du får besöka fordonsverkstaden och titta på nya bilar från olika samarbetsföretag. Här får du se vad framtiden har att erbjuda för våra elever när de är färdigutbildade.

Yrkesintroduktion finns också på plats och visar hur de jobbar och du kan samtala med både lärare och elever. Vi erbjuder gratis hjulskifte (begränsat antal platser). Föranmälan för hjulskifte krävs och sker till magnus.gunnervik@skola.kungalv.se senast 14 november.

Inriktningen Transport är i Rollsbo. Där visas fordon upp tillsammans med provkörning av lastbil, truck & hjullastare. Du kan också prova på lastsäkring och simulatorkörning.

Läs mer om Fordons- och transportprogrammet här.

 

Försäljnings- och serviceprogrammet

Elever som läser som lärling och har arbetsplatsförlagt lärande berättar och presenterar om sin praktik. I sal H251 visar elever i åk 2 hur de arbetar med logotyper och har en tävling. Åk 3 eleverna visar sina UF-företag i C-hallen.

Lärare och elever från Försäljnings- och serviceprogrammet kommer att presentera programmet och dess karaktär i H-hallen på plan 2. Elever som läser som lärling och har arbetsplatsförlagt lärande (APL) berättar och presenterar om sin praktik och hur det är att ha APL. I sal H251 visar elever i åk 2 hur de arbetar med logotyper och har en tävling. Åk 3-eleverna visar sina UF-företag (Ung Företagsamhet) i C-hallen.

Läs mer om Försäljnings- och serviceprogrammet här.

 

Industritekniska programmet

Industri visar upp sina ytor på entréplan (plan 2) i D-huset och finns på plats i D-hallen. Här visas verksamheten upp och några av våra samarbetsföretag är med och deltar. Elever kör maskin och svetsar.

Läs mer om Industritekniska programmet här.

 

Introduktionsprogrammet

I H-huset kan du träffa flera elever och lärare från introduktionsprogrammet, bland annat i H233. Yrkesintroduktion gör dels aktiviteter tillsammans med de nationella programmen, exempelvis styr vård- och omsorgseleverna en tävling i H-huset medan fordons- och transporteleverna arbetar med hjulskifte på Trio G på Herr Arnes gata.

Läs mer om Introduktionsprogrammen här.

 

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet träffar du i D-huset på plan 3. Här får du allmän information om programmet och en insyn i hur det är att läsa biologi, kemi, fysik och matematik här, och lärare och elever finns för att svara på dina frågor. I glasgången mellan C- och D-huset hittar du naturelever och deras UF-företag.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet här.

 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsprogrammet håller till i C-huset på plan 4. Här får du möjlighet att träffa såväl elever som lärare och lära dig mer om de olika inriktningarna och pågående projekt. I C407 hittar du inriktningen Människan och samhället (Samhäll), i C406 är Beteendevetenskap (Beteende) och i C450 kan du träffa Journalistik och digitalt skapande (Media), de gör även besök till Tv-studion under dagen. I C444 och C451 är treor som arbetar med gymnasiearbetet.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet här.

 

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet visar upp sina inriktningar med elever som designar produkter, ritar i CAD, programmerar och visar upp sina arkitekturuppgifter, detta i salarna D302, D304 och D306. Det finns ett Arkitekt-kafé där man kan ta en fika och ställa frågor till både elever och lärare. Kl.11.30 och 12.30 finns det möjlighet att lyssna på före detta elever som gått på Teknikprogrammet i miniaulan i D-hallen och det finns även en monter som riktar sig till tjejer som är intresserade av teknik. I D307 och D308 arbetar man med gymnasiearbete, och matematik i D342.

Läs mer om Teknikprogrammet här.

 

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet hittar du i H-huset. I sal H313 får du handmassage av åk 3 elever som läser komplementärmedicin. I H313 är det stick och blodtryck med åk 2 och i H315 berättar elever och lärare om olika karriärmöjligheter, som undersköterska eller om vidare studier. Yrkesintroduktion anordnar en tävling i anatomiska delar utanför salarna.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet här.

 

Gemensamt för hela skolan

 

Lokal- och nationell idrottsutbildning

Hos oss kan du kombinera skola och idrott med nästan alla nationella program. I korridoren mellan A- och B-huset på plan 3 kan du prata med LIU/NIU om detta eller andra funderingar, eller lyssna på ett informationsmöte i C304. 

 

Elevhälsa

I B-huset på plan 3 hittar du elevhälsokorridoren. Här kan du prata med studie- och yrkesvägledare, specialpedagoger, kuratorer, skolsköterskor, och flera. Du kan ställa frågor om anpassningar och stöd, hur du ska välja utbildningsbana med hänsyn till vidare studier eller möjlighet till praktik – eller vad det nu är du funderar över, alla frågor är välkomna. Kuratorerna berättar även mer om projektet Dans för hälsa.

 

Ung företagsamhet (UF)

I C- och D-hallen vankas det marknad. Här ställer UF-företag ut med elever från Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet och de som läser kursen.

Entreprenörskap som individuellt val. Besök dem och låt de berättar mer om sina företag, och av vissa kan du passa på att handla!

UF på gymnasiet ger eleverna en unik möjlighet att utveckla entreprenörskap genom att starta och driva ett eget företag. Under årens lopp har våra elever haft företag som vunnit i flera prestigefyllda kategorier i tävlingar som anordnas i regionen och fått representera regionen på SM i Stockholm. 2024 vann ett av våra UF-företag i kategorin årets tjänst och årets tillväxtföretag i UF SM. 2021 blev vi utnämnda till bästa UF-skola i Göteborgsregionen och samtliga UF-lärare har nominerats eller utsetts till årets UF-lärare.

 

Bibliotek

Biblioteket finns i nya fina lokaler i A-huset tillsammans med Kulturhuset. Här arbetar två gymnasiebibliotekarier. Passa på att kika in!

 

Språkval

Skolan erbjuder flera olika språk att läsa – tyska, spanska, arabiska, italienska och franska. Den som är intresserad av och nyfiken på språk och vill ha mer information om exempelvis ämnesinnehåll, utbyten och meritpoäng är välkommen till språkbordet i D-hallen.

  Sidan uppdaterades: