Kungälvs kommuns studie- och yrkesvägledare arbetar för grundskolor, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola samt vuxenutbildningen. Du kan vända dig till studie- och yrkesvägledarna med frågor om studier, arbetsliv och yrken.
Att veta vilken utbildning du ska välja eller vad du vill arbeta med i framtiden är inte alltid enkelt. För att kunna göra väl underbyggda val behöver du kunskap om vilka alternativ som finns och även kännedom om dig själv. En studie- och yrkesvägledares främsta uppgift är att genom personlig vägledning, information, samtal och övningar ge det stöd du behöver för att fatta ett välgrundat val.
Studie- och yrkesvägledning förekommer även i undervisningen på skolorna genom olika former av vägledning, informationsinsatser och samverkan mellan skola och näringsliv. Arbetet drivs av all personal på skolorna. Vägledarna samarbetar med lärare och elevhälsoteam på skolorna för att alla elever ska göra väl underbyggda studie- och yrkesval. Du kan kontakta din studie- och yrkesvägledare för att boka tid för samtal, antingen individuella samtal eller tillsammans med din vårdnadshavare.
Om du sökt till och inte blivit antagen till någon gymnasieplats är det viktigt att du snarast kontaktar någon av studie- och yrkesvägledarna i listan nedan.
Innehåll på sidan
Grundskola
Gymnasieskola
Vuxenutbildning
KAA – Kommunalt aktivitetsansvar
Grundskola
I Kungälvs kommun finns tre studie- och yrkesvägledare som arbetar för grundskolorna och anpassad grundskola. Vägledarna arbetar ifrån varsin högstadieskola, men arbetar även mot låg- och mellanstadieskolorna i respektive upptagningsområde.
-
Munkegärdeskolan (samt Kareby, Klöverbacken, Kullen, Kode, Tunge och Olseröd). Mer information om Munkegärdeskolan hittar du på skolans hemsida.
-
Studie- och yrkesvägledare: Hanna Strand 0722-47 63 10 hanna.strand@skola.kungalv.se
-
-
Thorildskolan (samt Fontinskolan, Diserödskola och Sandbackaskolan). Mer information om Thorildskolan hittar du på skolans hemsida.
-
Studie- och yrkesvägledare: Johanna Bojlert, 0727-483725, johanna.bojlert@skola.kungalv.se
-
-
Ytterbyskolan (samt Kärna, Hålta, Marstrand och Kastellegården). Mer information om Ytterbyskolan hittar du på skolans hemsida.
-
Studie- och yrkesvägledare: Helene Johansson, 0702-122583 helene.johansson2@skola.kungalv.se
-
Gymnasieskola
På Mimers Hus gymnasium har vi fem studieförberedande program, sju yrkesförberedande program och flera introduktionsprogram. En fördel med att vi har många program är att du får en mängd olika kurser att välja mellan när det kommer till individuellt val i år två och tre. På så sätt kan du kombinera olika intressen i din gymnasieutbildning. Vi har lärlingsutbildning på fem av våra yrkesprogram.
På den anpassade gymnasieskolan Trekungagymnasiet finns både nationella program och individuella program.
Mimers Hus gymnasium
- Maria Allerdahl, 0303-23 82 71, 0706-34 14 77, maria.allerdahl@skola.kungalv.se. Bygg-och anläggningsprogrammet, El-och energiprogrammet, Fordons-och transportprogrammet, Introduktionsprogrammen (IM) och Vård-och omsorgsprogrammet.
- Magnus Darell, 0702-55 84 69,magnus.darell@skola.kungalv.se. Ekonomiprogrammet och Försäljnings-och serviceprogrammet/Handels-och administrationsprogrammet.
- Camilla Dichter Heineman, 0730- 40 30 91, camilla.dichterheineman@skola.kungalv.se . Barn-och fritidsprogrammet, Industriprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.
Trekungagymnasiet
- Camilla Erkheikki Lundblad, 0303-23 83 75, camilla.lundblad@skola.kungalv.se
Vuxenutbildning
Här får du en andra chans att slutföra dina grund- och/eller gymnasiestudier samt behörighetskomplettera kurser som behövs för vidare studier. Har du behov av att läsa svenska för invandrare (SFI) eller studera inom särskild utbildning för vuxna (särvux) så kan du göra det hos oss. Vi erbjuder också ett stort antal lärlings- och yrkesutbildningar i samarbete med GR (Göteborgsregionen). Du hittar mer information på vuxenutbildningens hemsida.
Studie- och yrkesvägledare
E-postadress:
syv@skola.kungalv.se
Telefon: 0303-23 83 20
Telefontider: Studie- och yrkesvägledning (office.com)
Besökadress : Borgarparken 28, Kungälv
KAA – Kommunalt aktivitetsansvar
Alla ungdomar som är mellan 16-20 år, folkbokförda i Kungälv, och inte går på gymnasiet eller har fullföljt en gymnasieutbildning med examen, omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Det betyder att kommunen har ansvar för att ha löpande kontakt med dig. Kommunen ska erbjuda dig möjlighet att ta del av stöd och aktiviteter som gör att du kommer vidare i livet. Kommunens aktivitetsansvar kan hjälpa dig att hitta vägen mot ditt mål, i form av studier, praktik eller samordnande insatser. Tillsammans kan vi utforma en plan som är baserad på dina styrkor, önskemål och drömmar samtidigt som vi försöker att se och ta oss förbi eventuella hinder och svårigheter. Vårt mål är att försöka hitta den lösning som passar bäst för dig just nu. Mer om KAA – Kommunalt aktivitetsansvar hittar du här.
Du kan nå oss på telefon, via sms eller e-mail:
0733-72 64 01, kaa@skola.kungalv.se