Gymnasial vuxenutbildning erbjuder kurser som motsvarar de ämnen som studeras på gymnasiet och passar dig som vill komplettera ditt gymnasiebetyg eller vill ha högskolebehörighet för att komma vidare inom fortsatta studier.
Du har möjlighet att själv välja hur du kombinerar dina kurser, vilket ger dig en skräddarsydd utbildning efter dina behov och mål. Du kan själv anpassa ditt studiesätt, bestämma studielängd och välja kursstart.
I vår kurskatalog finns detaljerad information om kurser och deras innehåll. Alla våra kurser styrs utifrån Skolverkets kursplaner.
På plats-, hybrid- eller flexibel kurs
När du studerar kurser inom gymnasial vuxenutbildning har du i vissa fall möjlighet att välja mellan olika kursformat.
På plats-kurser
Du deltar i lektioner på plats i Vuxenutbildningens lokaler och interagerar direkt med en lärare enligt ett fast schemalagt tidsschema. Detta format passar dem som föredrar traditionell klassrumsundervisning.
Hybridkurser
På hybridkurser deltar du på plats i Vuxenutbildningens lokaler, där lektionerna leds av en lärare som undervisar på distans. Du har också möjlighet att interagera med klasskamrater från andra rum och till och med andra Vuxenutbildningar. Detta format ger flexibilitet och möjlighet till ökad interaktion.
Flexibel kurs
Flexibla kurser ger dig möjlighet att delta i lektioner på plats på Vuxenutbildningens lokaler med en mer flexibel studieplan. Detta kursformat är utformat för att passa personer som behöver anpassa sina studier till arbetsförhållandena, med schemalagda tider och en studietakt som är anpassad för maximal flexibilitet.
Planera din utbildning
Det är möjligt att studera kurser på grundläggande vuxenutbildning och kurser på gymnasial vuxenutbildning samtidigt. Vi rekommenderar att du kontaktar vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare för att skapa en studieplan som tar hänsyn till vilka kurser som kan kombineras för att undvika schemakonflikter.
Vuxenutbildningens kurser inom grundläggande vuxenutbildning och gymnasial vuxenutbildning är uppdelade i olika block. Om du väljer att söka flera olika kurser som är del av samma block kan du vara säker på att dina kurser inte kommer att schemaläggas samtidigt. Om du söker kurser från olika block finns en risk för schemakollision och du kan behöva avstå från en kurs.
Block 1
- Naturkunskap 1a1, 1a2, 1b
- Matematik 1abc
- Matematik 2abc
- Svenska 1
- Svenska som andraspråk 1
- Engelska 5
- Samhällskunskap 1a1, 1a2, 1b
- Religion 1
Block 2
- Matematik 1abc
- Matematik 2abc
- Engelska 6
- Naturkunskap 2
- Svenska 2
- Svenska 3
- Svenska som andraspråk 2
- Svenska som andraspråk 3
- Historia 1a1, 1a2, 1b
Block 3
- Matematik 3bc
- Matematik 4
- Matematik 5
- Fysik 1a (under hösttermin)
- Fysik 2 (under vårtermin)
- Kemi 1 (under hösttermin)
- Kemi 2 (under vårtermin)
- Biologi 1 (under hösttermin)
- Biologi 2 (under vårtermin)
Block 4
- Grundkurs i matematik
- Grundkurs i engelska
- Grundkurs i svenska som andraspråk
- Grundkurs i samhällskunskap