Tyska elever på besök

Elever från vår tyska vänort Hiddenhausen har under en vecka varit utbytesstudenter på Ytterbyskolan. Nästa år är det elever från Ytterbyskolan som får åka till Hiddenhausen.

- Vi har haft det här utbytet med Olof Palme Gesamtschule sedan 1992, och det är elever som läser tyska på Ytterbyskolan som har möjlighet att delta från vår sida, berättar Linnéa Sauvan som är lärare på Ytterbyskolan.

- Utbytet är alltid ett tvåårigt projekt där vi ena året tar emot de tyska eleverna, och det andra året åker ner till Hiddenhausen och är där en vecka. Så nästa år är det dags för våra elever att besöka Hiddenhausen, säger Linnéa Sauvan.

Under själva utbytesveckorna bor eleverna i svenska värdfamiljer (de bli ihopparade en svensk-en tysk i början av varje utbyte). De följer sina värdelever under hela skolveckan. Eleverna får också delta i olika aktiviteter tillsammans. Vi åkte exempelvis till Göteborg och Marstrand samt bakade kanelbullar tillsammans.

- Utbytet bekostas av stipendier och bidrag, vilket alltid gör det känsligt för rådande förhållanden i världen. Det är vi lärare som söker dessa stipendier och bidrag, så det är till viss del också beroende av att det finns någon som kan ta tag i det, säger Linnéa Sauvan.

Läs mer om vänortsbesöket

  Sidan skapades: